• Direct contact? Bel 06-41199308

 • Binnenriolering

 • Home Binnenriolering
 • Via de afvoer van de douche, toilet en andere sanitaire voorzieningen wordt het vuile afvalwater het binnenrioleringsstelsel ingespoeld. Al dit afvalwater veroorzaakt stank in het binnen rioleringssysteem. Hiervoor is op elk sanitair toestel een sifon (stankafsluiter) aangesloten, één van de bekendere stankafsluiters is in de volksmond de zwanenhals. Als er overmatig, of te weinig, lucht in het rioleringsstelsel aanwezig is kunnen deze stankafsluiters een borrelend geluid maken.

  Ontluchting van een binnen riolering

  Om dit borrelende geluid te voorkomen wordt er een ontluchting/ontspanning leiding gemaakt in het rioleringsstelsel. Dit is een rioleringsbuis die die door het dak heen naar buiten steekt. Deze rioleringsbuis zorgt ervoor dat er lucht uit het rioleringsstelsel kan ontsnappen. Daarnaast kan het rioleringssysteem ook lucht geven wanneer dit gevraagd wordt. Dit systeem zorgt ervoor dat er geen borrelden geluiden in uw binnen rioleringssysteem is. Wij zorgen er altijd voor dat de ontluchtingsleiding die uit het dak steekt op een plek zit waar niemand er last van heeft omdat deze nogal stankoverlast kan geven. De ontluchtingsleiding moet bijvoorbeeld niet naast een dakvenster geplaatst worden.

  Verstopping in de binnenriolering

  Gebruik de binnenriolering altijd waarvoor deze bestemd is. Vaak komt het voor dat men zeer vette borden, pannen e.d. afspoelt en zelfs vet of olie door de gootsteen spoelt. Vet en olie gaan zich nestelen in het rioleringsstelsel waardoor de doorgang van de rioleringsbuizen zal steeds smaller gaan worden. Ook wordt hierdoor ander vuil tegen gehouden in de leidingen waardoor er een verstopping op den duur zal ontstaan.

  Bij de aanleg van een rioleringssysteem dient er met behoorlijk wat dingen rekening gehouden te worden. Zo is het ontwerp van een rioleringsstelsel zeer belangrijk, welke diameter rioleringsbuis er geplaatst moet worden met welke hulpstukken. Ook moet ervoor gezorgd worden dat er genoeg ontstoppingsmogelijkheden aanwezig zijn in het rioleringsstelsel, zodat een verstopping snel en eenvoudig verholpen kan worden. Meestal kunnen wij een verstopping in de binnenriolering verhelpen met behulp van een trekveer.

  Ontstoppingsstuk

  Aan de buitenzijde van een woning, circa een meter uit de gevel, zit meestal een ontstoppingsstuk. Via dit hulpstuk kunnen we in de binnen of buitenriolering komen met een ontstoppingslang of een inspectiecamera. Dit is handig wanneer er een verstopping verholpen moet worden waarbij een spuitwagen te pas moet komen of wanneer de riolering geïnspecteerd moet worden met een rioolcamera. Tevens is dit handig bij onderhoud aan een rioleringssysteem.