• Direct contact? Bel 06-41199308

 • Bitumen dakbedekking

 • Bitumen dakbedekking is een duurzaam materiaal en wordt in de volksmond ook wel dakleer genoemd. De levensduur van bitumineuze dakbedekking is 25 jaar en deze dakbedekking is perfect om platte daken mee te bedekken zoals aanbouwen, dakkapellen en garages.

  Meestal is het mogelijk een bestaand dak te overlagen met bitumen dakbedekking, dit is immers één van de voordeligste opties om uw dak weer waterdicht te krijgen. Het kan ook noodzakelijk zijn dat er een totale dakrenovatie gewenst is. Dit is bijvoorbeeld het geval als u dakisolatie wilt laten aanbrengen of als er al meerdere lagen dakleer over elkaar heen liggen. Het kan dan zijn dat het gehele dak met nieuwe dakbedekking te zwaar wordt voor de dakconstructie. Neem contact met ons op, wij kunnen u hierin adviseren en een vrijblijvende offerte voor u opstellen.

  Bitumen dakbedekking is dus een prima materiaal om uw dak waterdicht mee te krijgen, maar ook aan bitumen dakbedekking zitten nadelen. Zo is het materiaal bijvoorbeeld niet elastisch, het wordt hard bij vrieskou en zacht bij hitte. Ook is het slecht UV- en zuurstofbestendig.

  Om deze redenen is er gemodificeerde bitumen ontwikkeld in de loop der jaren. De gemodificeerde bitumineuze dakbedekking kunnen we onderverdelen in 2 varianten, APP en SBS.

  APP gemodificeerde dakbedekking

  APP staat voor atactisch polypropyleen. Dit is een elastische kunststof die in de bitumen dakbanen verwerkt is zodat het UV- en zuurstofbestendig is. Ook zorgt deze elastische kunststof ervoor dat de dakbedekking soepeler en buigzamer blijft bij hoge temperatuurschommelingen. Tevens heeft APP gemodificeerde dakbedekking weinig tot geen onderhoud nodig.

  SBS gemodificeerde dakbedekking

  SBS staat voor styreen butadieen styreen. Dit is een kunstmatig gefabriceerd rubber dat is verwerkt in de bitumen dakbanen. Dit geeft een grotere kleefkracht wat de kans op lekkages behoorlijk verkleint. Ook is deze dakbedekking soepeler en buigzamer bij hoge temperatuurverschillen.

  Een nadeel van SBS bitumineuze dakbedekking is dat het poreus wordt als het blootgesteld wordt aan zonlicht (UV straling). Ons advies is dan ook om deze dakbedekking alleen toe te passen als losliggende variant. Na het aanbrengen van de dakbedekking kan het dak voorzien worden van dak ballast, in de vorm van bijvoorbeeld kiezels of grind.