• Direct contact? Bel 06-41199308

 • Cool-Roof

 • Cool-Roof dak systeem

  Cool-Roof dakbedekking zorgt niet alleen dat uw dakconstructie waterdicht is voor 35 jaar, ook reflecteert het zonlicht met wel 91% zodat het niet veel warmte opneemt! Dit heeft veel voordelen. is uw dakconstructie geheel waterdicht. De fraaie, en witte lasnaden vallen bijna niet op in het dakvlak en zorgen daarmee voor een optimale waterdichting.

  Cool-Roof dakbanen bestaan uit een volledig witte polyester gecacheerde dakbedekking welke voorzien is van een beschermlaag. Tegenwoordig wordt deze dakbedekking over de hele wereld toegepast, veelal in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

  Deze witte dakbedekking zorgt dus naast dat uw dak weer waterdicht is, ook dat het zonlicht maximaal gereflecteerd wordt. Doordat deze PVC-P dakbanen een reflecterende werking op het zonlicht hebben, nemen ze niet veel warmte op. Dit heeft als voordeel dat de kunststof dakbanen ook niet veel warmte kunnen uitstralen waardoor de piektemperatuur tijdens warme zomerdagen minder snel bereikt zal worden. Het voordeel hiervan is daarnaast dat het in een ondergelegen ruimte koeler is. Als u een airco installatie heeft zult u hier ook nog eens geld op gaan besparen.

  Cool-Roof dak systeem in combinatie met een zonnestroomsysteem

  Wanneer u een zonnestroomsysteem op uw dak heeft, of wilt laten installeren, is een Cool-Roof zeer geschikt. Het zal het rendement van de installatie verhogen. Omdat de witte dakbedekking de UV straling van de zon weerkaatst zal een klein gedeelte worden opgevangen aan de achterzijde van het zonnepaneel door de zonnecellen. Hierdoor zal het zonnepaneel een hoger rendement halen. Omdat de witte kunststof dakbanen door het reflecteren weinig warmte opnemen, zal de warmtestraling op de panelen ook minder zijn dan bij donkere dakbedekking. Dit heeft als gevolg dat de zonnepanelen koeler zijn, ook hierdoor haalt een paneel een hoger rendement.

  Niet alleen bij kunststof PVC-P dakbanen is het mogelijk om een Cool-Roof systeem toe te passen, ook bij bitumineuze dakbedekking is de mogelijkheid voor Cool-Roof systeem aanwezig.