Centrale verwarming

Centrale verwarming kunnen we onderverdelen in verschillende onderdelen. Laten we beginnen bij de CV ketel wat belangrijk gastoestel is in onze woning. Het is van essentieel belang dat dit gastoestel wordt aangesloten en onderhouden door een erkend bedrijf met gediplomeerde monteurs. Het is namelijk specialistisch werk wat onveilige situaties kan opleveren als het niet volgens de richtlijnen wordt aangesloten of onderhouden.

Dan hebben we nog de verwarming zelf, dit zijn de radiatoren die aan de wanden in de woning hangen. Belangrijk aan de radiatoren is dat ze een goed formaat hebben om de betreffende ruimte te verwarmen. Hoe groter de radiator hoe meer vermogen die heeft om de ruimte te verwarmen. Radiatoren zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren.

Het komt wel eens voor dat een ruimte erg klein is. Om de ruimte dan zo groot mogelijk te houden hebben we liever niet die grote radiator aan de wand hangen. Wanneer mogelijk kan er dan een convectorput gemonteerd worden, het woord zegt het al deze wordt weggewerkt in de vloer. Ook convectorputten zijn er in verschillende soorten en maten zodat het vermogen behaald kan worden om de ruimte te verwarmen.

In een keuken hebben we nog de mogelijkheid om plintverwarming toe te passen. Dit is een verwarming die onder het keukenblok gemonteerd wordt. Door een rooster wat in de plint van het keukenblok wordt weggewerkt blaast de plintverwarming warme lucht de ruimte in. Plintverwarming kan aangesloten worden op de CV ketel, maar ook is het mogelijk dit elektrisch aan te sluiten wanneer een CV ketel niet in de buurt of helemaal niet aanwezig is.