• Direct contact? Bel 06-41199308

 • Gasinstallaties

 • Het aanleggen van een gasinstallatie is zeer specialistisch werk. Het is dan ook belangrijk dat de werkzaamheden hierin zorgvuldig worden uitgevoerd volgens de voorschriften van de NEN 1078. Een belangrijk punt is bijvoorbeeld dat een gasinstallatie altijd beproefd moet worden op dichtheid. Bij ons wordt een gasleiding voorafgaande de werkzaamheden beproefd op dichtheid zodat wij de status van de gasinstallatie kunnen beoordelen. Ook na het aanleggen van een gasinstallatie zal de leiding op dichtheid getest worden. Zo’n meting wordt gedaan met behulp van een gekalibreerde drukmeter.

  Materiaal gasinstallatie

  Een gehele gasinstallatie bestaat uit leidingen, hulpstukken, appendages en natuurlijk de gastoestellen zoals een fornuis of cv ketel. Van origine zijn veel gasinstallatie gemaakt met stalen- en koperen buis. Ook in deze branche staan de ontwikkelingen niet stil. Tegenwoordig is er bijvoorbeeld ook kunststof leidingmateriaal om een gasinstallatie te realiseren. De kunststof buizen worden aan elkaar verbonden met persverbindingen.

  Wij werken enkel met gekeurd materiaal

  Er is veel materiaal op de markt waarmee een gasinstallatie aangelegd kan worden. Niet al het materiaal is altijd even goed van kwaliteit. Omdat gas zeer brandbaar is vinden wij het als bedrijf erg belangrijk dat er met goedgekeurd materiaal gewerkt wordt. Daarom werken wij dan ook alleen met Giveg of Kiwa gekeurd materiaal. Dit is materiaal is getest door een keurinstituut en is beoordeeld als het beste materiaal voor gasinstallaties.

  Lekkage in de gasinstallatie

  Gas is een product wat zeer gevaarlijk kan zijn. Van origine is gas niet te ruiken en daarom is er een speciale lucht aan toegevoegd. Wanneer er een lekkage is kan men dit dan ook binnen korte tijd vaststellen en actie ondernemen. Wanneer dit het geval is draai dient de hoofdkraan in de meterkast van de gasinstallatie dichtgedraaid te worden. Schroom niet en neem contact met ons op zodat wij u direct kunnen helpen en de lekkage kunnen verhelpen.