Mechanische ventilatie

mv

Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat vervuilde lucht constant wordt weggevoerd. Met een ventilator wordt de vervuilde lucht uit de woning naar buiten getransporteerd. Luchtkanalen van de keuken, toilet en badkamer zitten op de ventilator aangesloten en zuigen vervuilde lucht weg. De vervuilde lucht wordt  met lucht/afzuigventielen welke vaak in het plafond te zien zijn weggezogen. Vaak heeft u een standenschakelaar waar u de afzuigcapaciteit zelf kunt bepalen.

Mechanische ventilatie zorgt er niet voor dat er verse lucht in uw woning komt. Dit doet u zelf door te luchten, bijvoorbeeld ventilatieroosters, een raam of deur open te zetten. Het is wel mogelijk om ook verse lucht toe te voeren via een ventilatiesysteem er moet dan een gebalanceerd systeem in de woning gemonteerd worden.

Onderhoud mechanische ventilatie

Het is van essentieel belang dat een ventilatiesysteem goed onderhouden wordt. De installatie moet goed kunnen functioneren en de ventilator, luchtventielen en luchtkanalen regelmatig schoonhouden is belangrijk.

Dit heeft de volgende voordelen:Onderhoud mv 1

  • Beter voor u gezondheid
  • Minder capaciteitsverlies
  • Voorkomen van eventueel geluidsoverlast
  • De ventilatie-unit gaat langer mee

Bij ons kunt hiervoor een onderhoudscontract afsluiten en deze zorgen uit handen geven. Wanneer u onderhoudt aan uw installatie laat plegen bent u te allen tijde verzekerd van een schoon en goed werkende mechanische ventilatie.