• Direct contact? Bel 06-41199308

 • Kunststof dakbedekking

 • Home Kunststof dakbedekking
 • Kunststof dakbedekking is een soort dakbedekking dat we steeds meer tegenkomen in de dak branche. Dit is niet voor niets! Bij het aanbrengen van kunststof dakbedekking hoeft er namelijk geen brander aan te pas te komen, wat wel nodig is om een bitumen dakbedekking te realiseren. Ook is kunststof dakbedekking milieuvriendelijker dan bitumineuze dakbedekking omdat het dunner en lichter is en daarnaast is het vaak 100% te recyclen. Het materiaal is licht van gewicht en kan dan ook in veel gevallen toegepast worden zonder dat het invloed heeft op de onderconstructie.

  Kunststof dakbedekking is leverbaar in een aantal soorten en types, maar over het algemeen kunnen we kunststof dakbedekking onderverdelen in PVC en EPDM.

  PVC

  PVC staat voor polyvinylchloride en is een dakbedekking vervaardigd uit kunststof. PVC dakbedekking is op 3 manieren aan te brengen op een dak: mechanisch, losliggend of verlijmen. Altijd is het zo dat de overlappende naden door middel van verhitte lucht aan elkaar gelast worden om een waterdichte dakconstructie te realiseren. PVC dakbedekking heeft behoorlijk wat voordelen. Het is UV bestendig, milieuvriendelijk, wortelbestendig, recyclebaar en ook nog eens onderhoudsvrij! PVC is in meerdere kleuren leverbaar en heeft een levensduurverwachting van wel 35 jaar!

  EPDM

  EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en wordt meestal aangebracht door middel van koude verlijming. Deze soort dakbedekking vergt zeer weinig onderhoud en heeft een levensduur van maar liefst 40 tot 50 jaar. EPDM dakbedekking kan in de fabriek op het gewenste formaat gemaakt worden. Op het dak hoeft het dan alleen nog maar uitgouwen en verlijmd te worden. EPDM heeft veel voordelen: het is milieuvriendelijk, 100% recyclebaar, zeer elastisch tot wel 400% rekbaar, snelle montage en gaat wel 40 tot 50 jaar mee.

  EPDM dakbedekking kan op alle ondergronden aangebracht worden, alleen mag het niet direct in aanraking komen met mastiek of bitumineuze dakbedekking. De oude dakbedekking zal dan verwijderd moeten worden of er kan voor gekozen worden om tussen de oude en nieuwe EPDM dakbedekking een scheidingslaag van glasvlies aan te brengen.