• Direct contact? Bel 06-41199308

 • Pannendaken

 • De renovatie van een pannendak is een behoorlijke ingreep en wordt dan ook vaak uitbesteed aan een specialist. Een paar dakpannen vervangen is vaak nog zelf te realiseren, maar een gehele dakrenovatie is een ander verhaal. U kunt hiervoor het best een specialistisch bedrijf in handen nemen, zodat dit op een veilige en technische manier zal geschieden. Bij ons bent u dan ook aan het juiste adres, wij kunnen u kosteloos adviseren en brengen vrijblijvend een offerte uit.

  Laat u pannendak eerst inspecteren

  Voordat u weet of het pannendak toe is aan een algehele renovatie, is het belangrijk dat het dak geïnspecteerd is of geïnspecteerd wordt. Wij hebben hier een erkend bedrijf in die deze inspecties voor ons uitvoert. Aan de hand van de uitkomst kunnen wij u een advies op maat geven en ook de kosten hiervan in kaart brengen.

  Energiebesparing pannendak

  De warme lucht in uw woning stijgt en zal daarom de woning verlaten via het dak. Wanneer een dak niet goed geïsoleerd is kan hierdoor zo’n 35% warmte verloren gaan. Isoleren geeft u dus meer wooncomfort en zorgt voor een fixe energiebesparing. Wij adviseren u dan ook om het dak tijdens een grondige renovatie te laten isoleren. Om een pannendak snel en eenvoudig te isoleren hanteren wij een speciale methode, lees hierover meer op onze pagina dakisolatie. Tevens vindt u op deze pagina meer informatie over isolatie, zoals de 6% BTW regeling op het arbeidsloon.

  Een veel voorkomend probleem bij de nokvorsten van een pannendak

  Nokvorsten zijn eigenlijk speciale dakpannen voor op de nok van het dak. Vroeger werden nokvorsten vaak aangebracht met speciecement. Dit zorgde ervoor dat de nokvorsten vast op het dak lagen en een stevige constructie vormde. Het speciecement droogt op den duur echter uit en zal gaan brokkelen. Door dit proces zal vocht opgenomen worden in het speciecement. Het vocht wat zich nestelt in de speciecement zal in de winter opvriezen. Speciecement kan niet uitzetten of krimpen en zal daarom in de loop der tijd gaan scheuren, wat als gevolg heeft er een lekkage kan optreden of dat de nokvorsten los komen te liggen en van het pannendak afwaaien tijdens een stormachtige dag.

  De oplossing is Flexim

  Wanneer de nokvorsten al jaren op uw dak liggen en u er problemen mee heeft, hebben wij de oplossing. Flexim! Flexim is een mortel waarmee de nokvorsten weer vastgelegd worden. Ook zorgt deze dakmortel ervoor dat de nok van het dak weer waterdicht is. Een sterke eigenschap van dit materiaal is dat Flexim zeer elastisch is, en een zware storm moeiteloos overleeft. Flexim dakmortel is leverbaar in meerdere kleuren waarvan zwart en rood de meest voorkomende kleuren zijn. Tevens kan deze mortel ook prima toegepast worden bij gevel- en kantpannen.