• Direct contact? Bel 06-41199308

 • Zonneboiler

 • Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonneboiler met één of meerdere collectoren. Door middel van zonlicht wordt het water verwarmt, hierna kan het warme water bijvoorbeeld gebruikt worden om een lekkere douche te nemen. Er zijn ook zonneboilerssystemen die de cv installatie kunnen ondersteunen. Onze leverancier HR Solar, waar wij tevens erkend installateur van zijn, onderscheidt zich door de hoogste opbrengst in Nederland te garanderen.

 • Zonnecollector

  Een zonnecollector staat qua uiterlijk eigenlijk gelijk aan een zonnepaneel, maar toch heeft een zonnecollector een andere werking. Door de collector loopt een buizensysteem wat onder druk afgevuld wordt met een vloeistof. Dit leidingsysteem loopt verder naar en door de zonneboiler (het voorraadvat). De vloeistof die in dit buizensysteem circuleert wordt opgewarmd doordat het zonlicht op de collectoren schijnt. De vloeistof die zich in het leidingsysteem bevindt kan wel 90 tot 95 graden Celsius worden.

  Wij hebben 2 formaten van collectoren, het kleine formaat is 1,6 m2. Deze collector heeft hetzelfde formaat als een zonnepaneel en wordt vaak toegepast op een dak waar ook zonnepanelen liggen zodat het een fraai aangezicht is. De andere collector heeft een formaat van 2,5 m2. De collectoren zijn leverbaar als op dak model, maar ook als in dak model. Hoe meer collectoren hoe groter het vermogen van het systeem.

  Zonneboiler

  De zonneboiler, ook wel het voorraatvat van de gehele installatie genoemd, is aangesloten op de collector of collectoren. Het water wat zich in de zonneboiler bevindt wordt verwarmd door de vloeistof in het buizensysteem wat vanaf de collector/en door de zonneboiler heen loopt.

  Wij kunnen u zonneboilers leveren van verschillende formaten van 120 tot 300 liter. De meest toegepaste zonneboilers zijn de boilers van 120 en 200 liter. Wij kunnen zowel staande als liggende zonneboilers leveren. Het voordeel van een liggende zonneboiler is dat deze gemakkelijk weg te werken is achter knieschotten van een schuin dak.

  Subsidie voor zonneboilers in Utrecht

  In Utrecht kunnen eigenaren van woningen en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) een subsidie aanvragen voor een zonneboilerinstallatie. Huurders en eigenaren van woningen kunnen een aanvraag doen en kijken of ze in aanmerking komen voor deze subsidieregeling.

  Bij Verenigingen van Eigenaren gaat het meestal om meerdere collectoren en zonneboilers, dit wordt ook wel een collectief zonneboilersysteem genoemd. De subsidieregeling is onderdeel van het programma Utrechtse Energie.

  Subsidie zonneboilersysteem

  Er is ooit een subsidieregeling geweest voor zonneboilers vanuit de rijksoverheid. Deze subsidie maakte onderdeel uit van de regeling Duurzame warmte voor bestaande woningen. Echter is deze subsidieregeling beëindigd in het jaar 2011.

  Hieronder een uitleg van zonneboilersystemen van onze leveracier HR Solar